Molnár Áron: Varga Juditnak fel kell ismernie, hogy a Fidesz és a NER rendszere egy bántalmazó, abuzív rendszer

4 hét ezelőtt 15

Azt mondja, nem akarja megkérdőjelezni a Hajdú Péter műsorában elhangzottak valóságtartalmát, de volt pár téma, amit fájóan hiányolt.

Hajdú Péter és Varga Judit szerda esti beszélgetéséről sokan, sokféleképpen mondták el a véleményüket, így Molnár Áron noÁr is, aki egy hosszabb posztot és videót szentelt a témának Instagram-oldalán.

A volt igazságügyi miniszter az interjú során azt a korábbi állítását fejtette ki részletesen, több mint másfél órában, hogy bántalmazó kapcsolatban élt korábbi férjével, Magyar Péterrel. NoÁr, aki már korábban is megszólalt az ügyben, azzal kezdte, hogy nem szeretné megkérdőjelezni az interjú valóságtartalmát, és „tiszta szívéből sajnálja”, hogy ez megtörtént, ám szerinte nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Varga igazságügyi miniszter volt, és éppen ebben a pozíciójában lett volna lehetősége sok sorstársán segíteni.

Például az isztambuli egyezmény ratifikálásával, például, ha nőjogi szervezeteket nem bélyegez baloldali szervezeteknek, ha a családon belüli erőszak és a párkapcsolati erőszak témáját nem citálja pártpolitikai térbe

– sorolja.

Fájóan hiányolta továbbá az interjúból, hogy a magyar állampolgárok még mindig nem kaptak választ például arra, hogy Varga elismeri-e a hangfelvételeken elhangzottak valóságtartalmát, tudta-e, hogy Rogán Antal utasítására manipulálták az ügyészségi dokumentumokat, vagy – behozva a bicskei pedofilbotrányt – hogy ki íratta vele alá Kónya Endre kegyelmi kérvényét.

Tisztelt Varga Judit! Mélységesen sajnálom, hogy Önnel megtörtént az, amit elmesélt. De fel kell ismernie, hogy a Fidesz és a NER rendszere ugyanúgy egy bántalmazó, abuzív rendszer, amelynek Ön most ugyanúgy egy elszenvedője, ugyanúgy szereti, ugyanúgy vágyja, hogy szeressék, de a rendszer kihasználja. Most újra lenne lehetősége, hogy szembenézzen a bántalmazóval és elmondja az igazságot! Ugyanilyen őszintén, ugyanilyen nyíltan, ahogy az interjújában fogalmazott a magánéletéről

– zárta végül a posztját, amit itt lehet megnézni: