Molnár Áron Varga Juditról: „A bűncselekményeknek következményei vannak”

1 hónap ezelőtt 16

A NoÁr mozgalom alapítója megszólalt Magyar Péter hangfelvételének ügyében, mondván, „most nem beszélhetünk félre”.

Elszoktunk attól, hogy következményei vannak a bűncselekményeknek, ezért hajlamosak vagyunk bagatellizálni, »kipukkant lufinak« titulálni egy nagyon komoly tényt

– mondta Instagramon közzétett videójában Molnár Áron a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételre utalva, amelynek tartalmát ő így foglalta össze: „Ez alapján bizonyítható az, hogy a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit tudott arról, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei bementek az ügyészségre és manipulálták az ügyészségi iratokat, kivettek, kihúztak belőle, vagy megmásítottak benne dolgokat. Ez bűncselekmény.”

Összeszedtük, milyen bizonyítékokat ígért eddig Magyar Péter, és mivel állt elő

Magyar Péter korábbi kijelentései több és konkrétabb, akár okirati bizonyítékokra utaltak, ám eddig végül csak egy hangfelvételt tett közzé. Ráadásul az azon szereplő Varga Judit is árnyalta utóbb, hogy mit és miért mondott. Akárhogy is, erős állítások azért elhangoztak, és Magyar állítása szerint van még néhány hasonló hangfelvétele, ha kell, azokkal is előjön.

Molnár elmondása szerint egy forgatásról jött ki, hogy elmondhassa: „Most nem beszélhetünk félre”.

„A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit tudott arról, hogy Rogán Antal és az emberei ügyészségi anyagokat manipuláltak. Sőt, ahogy Varga Judit fogalmaz: »Magukat kihúzatták«, vagyis Rogánék eltüntették a róluk szóló részt. Ezek nagyon komoly állítások Varga Judit részéről. Ezeknek csak akkor lesz következménye, ha elég emberhez eljutnak a tények, ha kritikus mennyiségű magyar állampolgár jut információhoz és dönt úgy, hogy a rendszer nem működhet” – tette hozzá.