Moszkva felszólította az amerikai nagykövetet, hogy fejezze be a betiltott szervezetek támogatását

2 hónap ezelőtt 7

Lynne Tracy amerikai nagykövetet bekérették az orosz külügyminisztériumba, és felszólították, hogy állítsa le az Oroszországban nemkívánatos nonprofit szervezeteknek nyújtott támogatást – közölte az orosz diplomáciai tárca.

“Tracy értesítést kapott arról, hogy az Oroszországi Föderációban nemkívánatosnak minősítettek három amerikai nonprofit szervezetet (“American Councils for International Education”, “Cultural Perspectives” és “Institute of International Education”), amelyek a nagykövetség támogatásával oroszellenes irányultságú programokat és projekteket hajtanak végre, amelyek célja befolyásoló ügynökök toborzása oktatási és kulturális csereprogramok álcája alatt” – áll a közleményben.

A nagykövetnek átadtak egy jegyzéket, amelyben követelik, hogy szüntesse be az együttműködést ezekkel a civil szervezetekkel, és távolítsa el a nagykövetség honlapjáról és a közösségi hálózatokról oktatási projektjeik listáját, amelyek – mint a külügyminisztérium megjegyezte – “az orosz társadalomtól idegen attitűdök és értékek népszerűsítésére irányulnak”.

Ha ezek a tevékenységek folytatódnak, az orosz jogszabályok megsértésének minősülnek – tette hozzá a minisztérium.

A külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy az orosz belügyekbe való beavatkozási kísérleteket, beleértve a felforgató akciókat és a dezinformáció terjesztését a választásokkal és a különleges hadművelettel összefüggésben, határozottan el fogják nyomni, egészen az érintett amerikai nagykövetség munkatársainak az országból való kiutasításáig.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.