Moszkvában álltak össze a moldovai ellenzéki pártok

2 hét ezelőtt 19

Több moldovai ellenzéki párt képviselői bejelentették a Pobeda politikai tömb létrehozását az őszi moldovai választások és az EU-csatlakozásról szóló népszavazás előtt – jelentette be Ilan Sor moldovai politikus, a Sor párt vezetője a moszkvai ellenzéki kongresszuson.

“Ma itt, ebben a teremben jelentjük be a Pobeda blokk létrehozását” – mondta.

Az ország polgárai látják, hogy a jelenlegi moldovai hatóságok által követett irányvonal kilátástalan – hangsúlyozta a politikus.

“Úgy tűnik számunkra, hogy itt az ideje győzni. Senki sem táplál illúziókat a jelenlegi moldovai hatóságokkal kapcsolatban. Saját tetteikkel bizonyították, hogy politikájuk katasztrófához vezet. Az őrült eurointegrációs vonal Moldova számára a semmibe vezető út” – mondta Sor.

A politikus támogatói minden országgal való jószomszédi kapcsolat, az Oroszországgal való együttműködés és kölcsönösen előnyös partnerségi kapcsolatok, az erős családi értékek és Moldova jóléte mellett állnak ki – jegyezte meg.

A képviselők között van Jevgenyija Gucul, Moldova autonóm gagauziai régiójának kormányzója és Marina Tauber parlamenti képviselő. A rendezvényen részt vesznek a Megújulás, az Esély, a Győzelem, az Alternatíva és a Moldovai Mentőerő párt képviselői is.