Műhiba miatt nyolc éven át pereskedett a kórházzal, ahol korábban betegkísérő volt

5 hónap ezelőtt 37

[sz]Fotó (illusztráció): Pixabay[sz]

Végrehajtót küldött a székesfehérvári kórházra Vadász Béla, aki egy műhiba miatt nyolc éven át pereskedett az intézménnyel – írta meg a Blikk.

Béla a székesfehérvári kórházban volt betegkísérő az intenzív osztályon, később azonban ő maga került a műtőasztalra ugyanott.

“Visszatérő hasmenéses panaszaim voltak, amivel a munkahelyemen dolgozó orvosokhoz fordultam, de valahogy sosem foglalkoztak velem komolyan. Néha az volt az érzésem, mintha elvárták volna, hogy hálapénzt fizessek… Mindenesetre a vizsgálatok negatív eredményei után mindannyiszor azt mondták, nincs semmi bajom”

– kezdte a történetét Vadász Béla.

Később kiderült, hogy Crohn-betegségben szenved, ami annyira súlyossá vált, hogy elhalt a vastagbelének egy szakasza, ami aztán perforálódott, vagyis kilyukadt.

Életveszélyes állapotban került a műtőasztalra, ahol ugyan sikerült megmenteni, viszont azóta sztómával kell élnie, ami azt jelenti, hogy a bélszakasz egy részét a hasfalára vezették ki.

“Ezzel kénytelen vagyok – és tudok is – együtt élni, de az orvosok nemtörődömségét nem hagyhattam annyiban. Ha időben kivizsgáltak volna, ma nem kellene sztómával élnem”

– mondta a férfi, aki műhibapert indított a fehérvári kórház ellen.

A bíróság végül jogerősen 8 millió forintos kártérítést és havi 149 ezer forint életjáradékot ítélt meg Bélának.

Az életjáradék első részét a kórháznak már ki kellett volna fizetnie, azonban ez nem történt meg.

“Ezt jeleztem nekik, de már nem én akarok velük küzdeni: bementem a bíróságra, kitöltöttem az ilyenkor szükséges papírokat, majd végrehajtást kérelmeztem a fehérvári kórház ellen”

– tette hozzá Vadász Béla.

[kapcsolodo]videon-lathatod-milyen-belulrol-a-kiskunhalasi-jarvanykorhaz/[kapcsolodo]