Multimilliomos lett a labdaszedő, akit Eden Hazard hasba rúgott

3 hónap ezelőtt 17

Tizenegy éve történt, hogy a Chelsea Ligakupa-elődöntő-visszavágót játszott a Swansea-vel a Liberty Stadionban. Előzőleg otthon 2-0-ra kikaptak a londoniak, és mivel már csak 10 perc volt hátra, és 0-0-ra állt a meccs, egyre feszültebb lett a hangulat. A labda az alapvonalon túlra került, és a hazai labdaszedő srác vonakodott visszarúgni a pályára. Erre Eden Hazard, a Chelsea sztárja odafutott, és megpróbálta megkaparintani a labdát, méghozzá úgy, hogy azt kirugdosta a gyerek alól. Közben, már rekonstruálhatatlan, hogy szándékosan vagy véletlenül, belerúgott a kölyökbe is, aki persze jajveszékelve fogta a mellkasát és a hasát. 

Tumultus támadt, mindkét csapat játékosai odaszaladtak, majd a bíró kiállította Hazard-t.

A labdaszedőből, bizonyos Charlie Morganből pedig országos hírű hős lett.

Akkoriban az eset nagy port vert, többek között Michael Owen, az egykori liverpooli és madridi sztár is megszólalt, szerinte mindketten hibáztak, a gyerek azért, mert nem akarta visszaadni a labdát, Hazard meg azért, mert túl durván próbálta megkaparintani azt az idő szorításában.

Mindegy is, időközben eltelt tizenegy év, az akkor 17 éves Charlie Morganből pedig multimilliomos lett! Hogy ebben szerepe volt-e annak a bizonyos rugdosós történetnek, azt nem tudni, de nem kizárható. 

Morgan 2015-ben egykori iskolatársával, Jackson Quinn-nel piacra dobta Au Vodka nevű prémiumkategóriás szeszes italát, ami az agresszív marketingpolitikának is köszönhetően világsikert futott be, olyannyira, hogy Morgan értékét manapság 40 millió fontra becsülik. 

Morgan olyan világhírességekkel reklámozta világoskék színű, málna- és kékszőlő-ízű vodkáját – amit kezdetben csak a swansea-i kocsmáknak szállított –, mint Floyd Mayweather Jr. vagy Ronaldinho. Az aranyszínű üvegben forgalmazott vodka, ami valószínűleg a földön fetrengő Morgan fájdalmas vonításáról kapta az Au nevet, üzleti siker lett, és ma már világszerte isszák. A napi termelés eléri a 35 000 palackot!

Aztán Hazard 20129-ben elkerült a Real Madridhoz, tavaly pedig befejezte a profi futballt, visszavonult. Most pedig, tizenegy év elteltével, találkozott egykori áldozatával, Morgannel!

Az Instagram-fotó képaláírása a következő: „Találkozás egy régi barátommal!″

Hát így gyógyítja be az idő a régi sebeket. 

(Borítókép: Eden Hazard 2017. szeptember 23-án. Fotó: Richard Heathcote / Getty Images Hungary)

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM