Musk szerint előbb-utóbb polgárháború lesz Nyugaton

1 hét ezelőtt 8

Előbb-utóbb polgárháború kezdődik a Nyugaton – jelentette ki Elon Musk amerikai vállalkozó és milliárdos az X közösségi hálózaton.

“A háború úgyis elkezdődik, akár akarjuk, akár nem” – írta.

Musk így reagált Gad Saad kanadai professzor bejegyzésére, amelyben a tudós arra figyelmeztetett, hogy a Nyugat által választott civilizációs öngyilkosság útja, amely a migránsok szabályozatlan beáramlásával jár, előbb-utóbb oda fog vezetni, hogy a nyugati országok lakói felkelnek és polgárháború kezdődik.

Korábban az EU nyilvánosságra hozta a közel egy évtizede készülő és újraírt migrációs paktumot. Ez új szabályok egész sorát irányozza elő, amelyek a külső határok szigorúbb ellenőrzését, a menedékkérelmek gyorsabb elbírálását és azoknak a hatékonyabb kiutasítását szabályozzák, akiknek nincs joguk az unióban tartózkodni. A reform a migránsok “igazságos” elosztását is előirányozza a különböző uniós országok között, ami csökkentené az illegális bevándorlók beáramlásával szembesülő “első vonalbeli” államok terheit.

Ezzel a fejlődési iránnyal azonban nem mindenki ért egyet Európában. Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter például azt mondta, hogy Magyarország az új paktum ellenére sem enged be illegális migránsokat.