Műtét várhat Lukács Sándorra

6 hónap ezelőtt 21

Lukács Sándor színművész szívritmuszavara miatt pár napja kórházba került. Egyelőre csak vérhígító és értágító gyógyszereket kap, mert orvosai azt vizsgálják, hogyan reagál a szervezete a kezelésre, azonban akár műtét is várhat rá a közeljövőben.

Mint arról korábban az Index is beszámoltLukács Sándor kórházba került. A 76 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészművészt a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján ápolják, Merkely Béla klinikaigazgató a kezelőorvosa. Lukács napok óta fáradékonynak érezte magát, ezért bement a klinikára, és kiderült, lehetséges, hogy műteni kell, mivel szívritmuszavarral küzd.

Egyelőre azonban nem műtötték meg, még csak gyógyszereket kap, és pár nap még biztosan kell ahhoz, hogy kiderüljön, hogyan reagál a szervezete a kezelésre – tudta meg a Blikk.

Imádkozom, hogy elkerüljem a műtétet. Ha jól reagál a szervezetem a gyógyszerekre, egy úgynevezett kiütéssel helyre lehet állítani a szívritmuszavaromat. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy defibrillátorral kiütik a szívem, ami szintén nem hangzik túl jól, de még mindig kevésbé félelmetes eljárás, mint a műtét

– mesélte Lukács. Hozzátette, hogy eddig nem volt probléma a szívével, ezért ő és a családja is nagyon megijedtek, de mint fogalmazott, a legnagyobb szakértelemmel látják el, és mindenki nagyon kedves vele.

A színész azt is elmondta, sajnálja, hogy le kellett mondania az előadásait, de most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljon.

Laikusként most azt mondanám, egy hónap legalább kell, mire visszatérhetek a színpadra, de nem akarok Merkely professzor úr nélkül találgatni. Rettentően sajnálom, hogy le kell mondanom néhány előadást, de az élet néha közbeszól, és most az a legfontosabb, hogy talpra álljak és egészségesen hagyhassam el a kórházat.

– tett hozzá Lukács.