Nagy erőkkel keresik Luis Diaz elrabolt apját

6 hónap ezelőtt 15

A BBC beszámolója szerint több mint 120 katona és rendőr keresi Luis Manuel Diazt Kolumbia északi részén, ahol fegyveresek fogták el őt és feleségét. A hadsereg közleménye szerint útlezárásokat állított fel, két motoros csoportot, helikoptereket és egy radarral felszerelt repülőgépet vetett be Diaz keresésére.

A kolumbiai hatóságok nem közöltek részleteket az emberrablásról, de a helyi média szerint Diaz anyját és apját fegyveres férfiak vitték el motorkerékpáron egy benzinkútnál Barrancasban, szülővárosukban, amely La Guajirában, az ország északi régiójában található.

Gustavo Petro kolumbiai elnök kijelentette, hogy “minden állami erőt bevetettek”, hogy megtalálják Diaz apját. Vasárnap beszédében az Országos Rendőrség igazgatója, William Rene Salamanca tábornok 200 millió peso” (mintegy 40 000 fontot) jutalmat ajánlott a nyomravezetőnek.

Francisco Barbosa főügyész kétszer is felhívta Diazt, hogy tájékoztassa a Liverpool labdarúgóját a nyomozásról. Barbosa elmondta a játékosnak, hogy információt szereztek arról, hogy apját Venezuelában vitték.

A venezuelai határvidék, ahol Diaz szüleit elrabolták, a legveszélyesebb területek közé tartozik, ahol a csempészettel és embercsempészettel is foglalkozó bandák garázdálkodnak. Jómódú embereket rabolnak el, és nagy összegeket követelnek szabadon bocsátásukért.

A Liverpool menedzsere, Jurgen Klopp a Premier League vasárnapi, Nottingham Forest elleni 3-0-s győzelmét Diaznak ajánlotta – aki nem játszott a mérkőzésen, mondván, hogy „a testvérünknek” nyertek. A kolumbiai játékosnak csapattársa, Szoboszlai Dominok is üzent: „Luis, nem vagy egyedül…”

Írta a Magyar Hírlap

Bejegyzés navigáció