Nagy fájdalmak közepette terült el a földön az olimpiai bajnok sztár

1 hét ezelőtt 15

A Philadelphia 76ers a keleti főcsoport negyeddöntőjébe jutott, az Atlanta Hawks számára viszont befejeződött a szezon az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA), amelynek kedden rajtolt a kieséses szakasza. A Miami Heat sztárja, Jimmy Butler pedig súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

A nemrég bevezetett play-in tornán a főcsoportok 7–10. helyezettjei érdekeltek. Első körben a hetedik és nyolcadik helyezettek, illetve a kilencedik és tizedik helyen végzők csapnak össze egymással.

Az előbbi mérkőzések győztesei készülhetnek a negyeddöntőre, a vesztesek pedig a kilencedikek és tizedikek meccsének győztesével mérkőznek meg a rájátszásért.

A keleti 9–10. helyezettek szerdai összecsapásán a Chicago Bulls otthon 131–116-ra legyőzte az Atlanta Hawks együttesét, Jacoby White 42 ponttal, Nikola Vucevic 24 ponttal és 12 lepattanóval járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Dejounte Murray harminc ponttal, Clint Capela 22 ponttal és 17 lepattanóval zárt.

Az Atlanta kiesett, a Chicago Bulls ellenfele pedig a következő körben, a rájátszásba kerülésért a Miami Heat lesz, amely az egész második és harmadik negyedben vezetett, végül azonban 105–104-re kikapott szerdán a Philadelphia otthonában.

Joel Embiid 23 ponttal és 15 lepattanóval segítette a hazaiakat, a túloldalon Tyler Herro volt a legeredményesebb 25 ponttal. A Miami Heat sztárja, az olimpiai bajnok Jimmy Butler a The Athletic információja szerint térdszalagsérülést szenvedett a mérkőzésen.

A Philadelphiára a keleti főcsoport negyeddöntőjében a New York Knicks vár. A klasszikus rájátszás a főcsoport-negyeddöntőkkel szombaton indul, írja az MTI.