Nagy Márton azt javasolja, a kormány avatkozzon be az üzemanyagárakba

1 hét ezelőtt 7

„Este fogom kialakítani a véleményemet erről, de hogy válaszoljak is a kérdésre, beavatkozást fogok javasolni – fogalmazott Nagy Márton az Index kérdésre. – Az, hogy a beavatkozásnak mi a formája, mi a mechanizmusa, az még alapvetően »mozog«, hiszen a kormány egyik tagjáról van szó, aki javaslatot tesz és a kormány összes tagja, illetve a miniszterelnök dönt abban a kérdéskörben, hogy milyen javaslatot tud támogatni.”

„A régiós átlag nagyon fontos szerepet kap a javaslatban, hogy a korábbi egyezségünket betartassuk” – húzta alá. Arra a kérdésre, hogy beavatkozás esetén nem fél-e ellátási problémáktól, kijelentette: benzinár esetén 3, míg a gázolaj esetén 5 százalékkal tér el a régiós átlagtól az üzemanyagár.

„Ha jól tudom, a benzin esetén változatlan marad az ár, de a gázolajnál 8 forint csökkentést hajtanak most végre. Ez sem véletlen – így utalva arra, hogy a korábbi nyilatkozatainak most jöhet meg az eredménye.

Majd azt mondta, a gázolajnál történő csökkenés ráadásul azzal áll szemben, hogy az olajárak felfelé indultak a közel-keleti konfliktus miatt. Majd leszögezte:Ez jó példa arra, hogy a kiskereskedők érzik, hogy túl nagy árral dolgoznak, pedig a kormány erről még csak kommunikált. „Ennek a kommunikációnak és végül a kormány döntésének a családok lesznek a győztesei” – húzta alá.