Nagy Norbert átvette az Eb-trófeát!

5 hónap ezelőtt 15

A portugáliai Braga városa adott otthont annak az FIA-díjátadónak, ahol többek között a magyar Európa-bajnok is átvehette trófeáját.

Nagy Norbert legutóbb úgy zárta le a versenyszezont, ahogy végigversenyezte azt. A Nagy Norbi Racing Team (NNRT) szakmai vezetőjeként is tevékenykedő autóversenyző már Európa-bajnokként aranyérmes lett a hegyi Eb horvátországi állomásán.

A kontinensbajnoki arany még a svájci futamon dőlt el, ahol Nagy behozhatatlan előnyre tett szert az 5-ös kategóriában. A horvátországi Buzet a magyar klasszis kedvenc pályájának számít, nem véletlen hogy a győzelem mellé kategóriája pályacsúcsát is megdöntötte.

„Egy díjátadó mindig kiemelt pillanatokat hoz. A portugáliai esemény sem lógott ki a sorból – ebből a szempontból. Ráadásul nagyon jó érzésekkel mentem vissza Bragába, ahol győzni tudtam a szezon során – mondta Nagy, aki elárulta, jövőre minden bizonnyal a hegyi szakágban folytatja a versenyzést.

„Úgy gondolom, nem árulok el nagy titkot: marad a hegyi versenyzés 2024-ben is, a kérdés az legfeljebb a kategória lesz. Erről később döntünk. Mindenesetre jó volt úgy végigversenyezni egy egész szezont, hogy végig kontroll alatt tudtam tartani az Eb-sorozat alakulását. A célom a jövő évre is ez lesz. A hegyi versenyzés a reneszánszát éli. Ez elsősorban abból fakad, hogy itt még megvan egyfajta ’nyersesége’ az autóversenyzésnek, ha úgy tetszik egy utánozhatatlan rock’n’roll érzés. Voltak olyan Eb-állomások, melyeken olyan tömegek voltak a pálya mellett, hogy megmozdulni sem lehetett az aszfaltcsíkon kívül. Bízom benne, hogy az eredményem is hatással lesz például a magyarok szakágban való megjelenésére.” – nyilatkozta az ünnepélyes díjátadó után Nagy Norbert.

Bejegyzés navigáció