Nagyon aggódik az amerikai külügy az ukrán lőszerhiány miatt

2 hónap ezelőtt 6

Washington szerint rendkívül súlyos helyzet alakult ki a fronton, aminek egyértelműen a lőszerhiány az oka. Miller szerint az ukránoknak egész egyszerűen nincs elég lőszere ahhoz, hogy megfelelően tudjon védekezni az orosz támadások ellen. Ennek ellenére kiemelte, hogy nagyon bátran harcolnak a védők, de be kell osztaniuk a meglévő munícióikat − írja a Portfolio az Ukrajinszka Pravda cikkére hivatkozva.

A szóvivő bizakodó a jövőt illetően, szerinte van esély arra, hogy az amerikai képviselőház hamarosan elfogadja az Ukrajnának szánt 60 milliárd dolláros csomagot.

Amint ez megtörténik, akkor Kijev visszaveheti a kezdeményezést az országban, ami előrelépéseket jelenthet. A csomag és a lőszerek hiányában erre viszont nagyon elhalványulnak az esélyek.

Ukrajna korábban tájékoztatta az Egyesült Államokat, hogy minél hamarabb jóvá kell hagynia a hatalmas fegyverszállítmányt tartalmazó csomagját, mivel az ukrán csapatok kritikus helyzetbe kerülhetnek. A segélycsomag már hónapok óta a közelgő amerikai választások miatt a belpolitikai csatározások kereszttüzébe került, a republikánus többségű képviselőház nem akarja megszavazni az amerikai elnök javaslatát.