Nagyon csúnya, ami a Facebook anyacégével történik – Ez már a fordulat?

1 hét ezelőtt 8
A szerdai piaczárást követően tette közzé első negyedéves számait a Facebook anyavállalata, a Meta Platforms. Az elmúlt alkalmak pozitív meglepetései után ezúttal jókora pofont kaptak a felfokozott várakozások közepette a befektetők a cégtől, az árfolyam pedig komoly mínuszban nyithat. Éppen ezért megnéztük, hogy hogyan fest a technikai kép a Meta esetében. Eljött a fordulat?

Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Csalódást okozott a Meta

Bár az első negyedéves számok a legtöbb soron verték az elemzői konszenzust, és a hirdetések is erősen alakultak, a folyó negyedévre vonatkozó előrejelezések csalódást okoztak, emellett a befektetőket az is aggasztja, hogy milyen mértékben égetik a pénzt a Meta VR/AR fejlesztései:

2020 vége óta már több mint 45 milliárd dolláros veszteséget okozott az üzletág.

Az elmúlt másfél évben rendre pozitív meglepetésekkel szolgált a befektetőknek a Facebook anyacége, ennek nyomán pedig jó néhány rés is keletkezett a Meta grafikonján az elmúlt szűk másfél évben, melyeket egyáltalán nem, vagy csak részben sikerült eddig betöltenie az árfolyamnak.

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés