Negyven év után nyert trófeát a topligák leginkább tradiciókövető csapata

4 hét ezelőtt 16

Az Athletic Bilbao nyerte a spanyol labdarúgó Király Kupát, miután a sevillai döntőben 1–1-es döntetlent követően tizenegyespárbajban 4–2-re legyőzte a Mallorcát – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A baszk csapat 24. alkalommal nyert Király Kupát, melyet utoljára 1984-ben hódított el, így 40 évnyi szünet után diadalmaskodott ismét. Az Athletic ebben a négy évtizedben más trófeát sem tudott megszerezni, sorozatban hatszor maradt alul a kupadöntőben, az Európa-liga 2012-es fináléját pedig az Atlético Madriddal szemben bukta el.

A Király Kupa mostani fináléját 60 ezer néző látta Sevillában, ahol a Mallorca szerezte meg a vezetést a 21. percben, a Bilbaónak azonban a második félidő elején sikerült egyenlítenie. A meccs tizenegyespárbajjal ért véget, ennek során két mallorcai játékos hibázott, míg a Bilbaótól minden lövő betalált.

A Bilbao ezzel a sikerrel második a Király Kupát legtöbbször elhódító csapatok örökranglistáján, melyet az FC Barcelona vezet 31 diadallal.

A baszk együttes abból a szempontból a leginkább hagyománykövető klub Spanyolországban, no meg az európai topligákban, hogy csupán elvétve vásárol játékost – az elmúlt hat évben például csak két igazolásért fizetett –, és ha mégis erre szánja magát, akkor is a régióban született futballistát szemel ki magának, nem alkalmaz a szó szoros értelmében vett légióst.

(MTI/Index)

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM