Nem akárki taszította le a dobogóról Mark Zuckerberget

1 hét ezelőtt 16

A Meta részvényárfolyamának meredek zuhanása miatt már nem Mark Zuckerberg a világ harmadik leggazdagabb embere, hanem Elon Musk.

A Meta csütörtökön közölte, hogy a második negyedéves bevétele valószínűleg elmarad a piaci várakozásoktól, ennek következtében 16 százalékot esett a cég részvényárfolyama – adta hírül a Világgazdaság.

A Meta részvényeinek zuhanása a világ leggazdagabb embereinek rangsorát is átrendezte, ugyanis Mark Zuckerberg vagyona egy nap alatt 20 milliárd dollárral kevesebb lett. A Bloomberg Billionaires Index történetében ez a valaha volt legnagyobb részvényárfolyamhoz köthető visszaesés. 

Zuckerberg vagyona tehát 155 milliárd dollárra zsugorodott, miközben Elon Musk egyre csak gazdagodik, így az utóbbi letaszította a Facebook alapítóját a dobogó harmadik fokáról. A világ leggazdagabb embere egyébként a luxusipari üzleteiről ismert francia Bernard Arnault, a második helyen pedig  Jeff Bezos amerikai üzletember áll.

Mint megírtuk, a Meta nemrég jelentette be azt is, hogy hatalmas újítások érkeznek a Facebookra és az Instagramra: a jövőben nem kell majd az OpenAI weboldaláig mennünk, ha egy gyors és hatékony chatbotra lenne szükségünk.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM