Nem elég a kapitális játékvezetői tévedés, az FA még el is tiltatná Haalandot

4 hónap ezelőtt 10

A nem mindig a legmegbízhatóbb források közé tartozó Daily Star beszámolója szerint eltiltás várhat Erling Haalandra, amiért a közösségi oldalán a mára már nemzetközivé vált WTF rövidítést használva osztotta meg a Simon Hooper játékvezető vasárnap délutáni, egyelőre magyarázat nélküli, förtelmes döntését bemutató videót.

Mi a tök? – írhatnánk szabatosan. Mi a f..z? – írhatnánk kissé vulgárisabban, és valószínű, utóbbival közelebb járnánk a teljesen pontos jelentésárnyalathoz. Erling Haaland, a Manchester City támadója a fenti kifejezést rejtő, univerzális kirohanásként is használatos „WTF” rövidítéssel osztotta meg közösségi oldalain Simon Hooper játékvezető döbbenetes hibáját. Most pedig ezért a tettért bűnhődhet az angol Labdarúgó-szövetségnél. 

Mint beszámoltunk róla, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 14. fordulójának vasárnapi rangadóján a címvédő Manchester City hazai pályán elképesztően izgalmas és fordulatos mérkőzésen 3–3-ra végzett a 90. percben egyenlítő Tottenhammel. A Cityt sújtó játékvezetői baki ezután, a 94. percben született, amikor Haaland úgyis tökéletes indítást tett Jack Grealish felé – az angol szélső ziccerben a kapuig gyalogolhatott volna a labdával, és a visszajátszások alapján lesen sem volt –, hogy közben a Spurs védője alárúgott. Hooper elsőre továbbot mutatott, ezután mégis a sípjába fújt... A manchesteri játékosok közül öten-hatan is dühödt reklamálásba kezdtek, az első visszajátszások alapján pedig még a 41 éves spori is megdöbbent, mekkora baklövést követett el. 

A történtek a legmeglepőbb az volt, hogy ahelyett, hogy Hooper is beismerte volna akár már a pályán, hogy tévedett, még sárga lapot is adott Haalandnak, akitől csapata valószínű győzelme mellett egy gólpasszt is elvett a hibás ítélettel. Most pedig a sárga lap mellé jöhet a poszt miatti eltiltás...

A Daily Star azt írja, Haaland ügyét egyébként is vizsgálták volna, ugyanis a meccs jegyzőkönyvébe bekerült néhány nyomdafestéket nem igen tűrő idézet tőle, a feje fölött gyülekező viharfelhők pedig csak még vészjóslóbbak lettek a WTF-poszt után. 

Pep Guardiola, a City vezetőedzője egyelőre védelmébe vette norvég üdvöskéjét, kijelentve, alighanem Hooper-játékvezető is kikelt volna magából, ha ellene és csapata ellen hoznak olyan ítéletet, mint ő hozott össze a manchesteriek kárára. 

Ha nálunk játszana, biztos, hogy ő is csalódott lett volna. Haaland és a másik tíz pályán lévő játékosom reakciója is teljesen természetes volt ebben az esetben 

– jelentette ki a katalán szakember. 

Az FA és a brit hivatásos játékvezetők testülete, a PGMOL egyelőre nem reagált az ügyre, és semmiféle magyarázatot nem adott Hooper viselkedésére. Érdekesség, hogy a másfél éve létrehozott testület neve a nemzetközi sajtóban épp Hooper miatt kapott széles ismeretséget néhány hete. Akkor a Tottenham–Liverpool rangadón a videobírói szobával közösen összehozott elképesztő baki miatt kellett magyarázkodjon a szervezet, végül a teljes rádiókommunikációt nyilvánosságra hozva. 

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM