Nem féltette milliárdos értékű autóját az árvíztől – videó

2 hét ezelőtt 17

Amint arról az Infostart is beszámolt, a hét elején hatalmas zivatarok sújtották az Egyesült Arab Emírségeket, ami súlyos árvizeket okozott. Azóta számtalan videó tűnt fel a közösségi platformokon arról, hogy sokan így is útnak indultak autóikkal, amik aztán tetőig merültek az elárasztott utcákon.

Az elektromos autóknál elvileg nem áll fenn annak a kockázata, hogy tönkremegy a hajtás, ha a szigetelés megfelelő. Ám ha a hagyományos motorú autó vizet szív, végzetes károk keletkezhetnek. A folyadékot nem tudják összenyomni a dugattyúk, a víz viszont helyet keres magának, ezért gyakran eltörik sok minden a motorban – írja a hvg.hu.

Ennek ellenére akadt, aki dacolt a kockázattal, még ha méregdrága autóritkaságban is ült. Például az alább látható, nagyjából 2,5 millió dolláros (930 millió forint) Pagani Utopiának a sofőrje is.

A felvételen az látható, hogy a sofőr eleinte tétovázik, nekivágjon-e kalandnak, de végül elindul. A víz mélysége csak az egyik gond, egy Pagani még száraz aszfalton is könnyen elakadhat az alacsony hasmagassága miatt, a vízzel elárasztott szakaszon pedig nem látni, mi van előtte – jegyzi meg a lap.

A mutatvány végül összejött, pedig, ha valami történik, egyértelmű bizonyítékok lettek volna arra, hogy a sofőr nem a kellő elővigyázatossággal használta a kocsiját.