Nem indul újra Aleksander Ceferin az UEFA elnöki posztjáért

2 hónap ezelőtt 8

Mindezt a szövetség ülése után jelentette be, ahol a küldöttek támogatták 2027-es újraindulását.

Nem indul újra 2027-ben Aleksander Ceferin az UEFA elnöki posztjáért, jelentette be csütörökön a vezető a párizsi kongresszus után, írja a Kicker. A nyilatkozat szerint már fél éve eldöntötte, hogy távozik, nem akar tovább távol lenni a családjától. A szlovén sportdiplomata 2016-ban lett a labdarúgó szövetség elnöke, három év múlva lehet vége vezetésének.

A bejelentés meglepetésként érte a szervezetet, hiszen a küldöttek a kongreszuson néhány perccel előtte megerősítették Ceferint, hogy maradjon hivatalában 2031-ig. Erről csak annyit mondott, nem akarta előre befolyásolni az ülést, és szórakoztatónak találta az ott kialakuló "hisztériát".

Tavaly Ceferinnel, Erdogannal és a FIFA elnökével Gianni Infantinóval nézte együtt Orbán Viktor a BL-döntőt Isztambulban. Az idei döntő megrendezésére már többször bejelentkezett Szaúd-Arábia, amely az elmúlt években eurómilliárdokat öntött a futballba és számos európai élvonalbeli labdarúgót is szerződtetett a sivatagi arab királyságba.

Ceferin úgy nyilatkozott, amíg ő van a labdarúgó szövetség élén, addig nem tarthat Szaúd-Arábia BL-finálét. Ezt azzal indokolta, hogy az "elszipkázási folyamat", amit a királyság végez veszélyt jelent az európai futballra nézve.