Nem is akármilyen telefonnal jelentkezik a piacon egy Európában közkedvelt autógyártó

1 hét ezelőtt 14

A mobilitás új területére merészkednek az autógyártók, a Nio után a Volvo tulajdonában lévő Polestar is bejelentette az első telefonját. A célratörően Polestar Phone névre keresztelt termék első körben Kínában kerül majd piacra, a 7388 jüanos vételi ár alatt olyan 376 ezer forintot kell érteni - írja az Origo.

A kínai sajtóközlemény szerint „mesterséges intelligencia által tervezett” telefonról van szó, amely ötvözi a skandináv dizájnt az extrém egyszerűséggel és a luxussal. A készülék valóban rendkívül igényesen néz ki, egyesek akár ismerősnek is találhatják, miután március elején Meizu P21 Pro néven egyszer már bemutatkozott. A Meizu és a Volvo is a kínai Geely tulajdonában áll, így ha nem is házon belül készült, de vállalatcsoporton belüli kollaboráció eredménye.

A Polestar Phone a márkajelzésen és a tálaláson túlmenően annyiban különbözik a Meizu márkájú változattól, hogy gyárilag megtalálható rajta a Polestar autók funkcióinak kezelésére szánt mobilapp, bár jelen pillanatban ez csak a Polestar 4-gyel kompatibilis.

Hardverét tekintve az okostelefon abszolút prémium kategóriás, 6,79 hüvelykes és 1368×3192 pixeles AMOLED érintőkijelző van benne, a meghajtásáról Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 rendszerlapka gondoskodik, a memóriája 16 GB, a háttértára 1 TB. A széles (50MP) és ultraszéles (13MP) látószögű mellett 10 MP-es telefotós hátlapi kamerát is kapott, az 5050 mAh-es akkuja pedig vezetéken át 80 wattal, vezeték nélkül pedig 50 wattal is tölthető.