Nem született döntés a rangadón, az AC Milan közelebb került az ezüstéremhez

1 hét ezelőtt 14

Az olasz labdarúgó-élvonal (Serie A) 34. fordulójában nem hozott gólt a Juventus és az AC Milan rangadója. A milánói vörös-fekete csapat egy újabb lépéssel közelebb került az ezüstéremhez.

Öt pont választotta el egymástól a tabellán a második helyezett AC Milant és a harmadik Juventust kettejük szombat esti összecsapása előtt. A két évvel ezelőtti bajnok Milan még hétfőn vereséget szenvedett városi riválisától, az Internazionalétól, amellyel Lautaro Martínezék bebiztosították történetük 20. bajnoki címét. 

A szombat esti mérkőzés első félideje nem hozott különösebb izgalmakat, egyedül a játékrész végén Dusan Vlahovics szabadrúgása jelentett veszélyt, a jobb alsó sarokba tartó lövést viszont Marco Sportiello kapus hárította. Az 50. percben újra foglalkoztatták a Milan kapusát, ezúttal Filip Kostics próbált gólt szerezni a tizenhatosról, miután jól vette át a passzt, de ezt a lövést is védte az olasz kapus. 

GettyImages-2150443880

Az AC Milan oldalán egészen a 66. percig váratott magára az első komolyabb lehetőség, ekkor Ruben Loftus-Cheek hatalmas bombát küldött kapura távolról, de lövése centikkel elkerülte a jobb kapufát. A rendes játékidő végéhez közeledve Arkadiusz Milik előtt adódott lehetőség, de vagy Sportiello védett, vagy a lengyel támadó nem talált célterületet, így a vége gól nélküli döntetlen. 

A két csapat közötti különbség így továbbra is öt pont a tabellán, a Juventusnak pedig hátra is kell figyelnie, mivel amennyiben a negyedik helyezett Bologna megnyeri aktuális bajnokiját, pontszámban beéri a Zebrákat. 

Serie A, 34. forduló

  • Juventus – AC Milan 0–0

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM