Nemzeti Sport: Vignjevics még ma távozik Újpestről, Mészöly Géza válthatja

2 hónap ezelőtt 7

 Vignjevics még ma távozik Újpestről, Mészöly Géza válthatja

2024. február. 08. 12:57Sport

A klub korábbi edzője harmadszor is visszaülhet az Újpest kispadjára.

Az immáron kilenc meccse nyeretlen Újpest vezetősége úgy döntött, hogy menesztik Nebojsa Vignjevicset és a Nemzeti Sport információi szerint a helyére a csapat korábbi edzője, Mészöly Géza ülhet le. A szerb edző távozását még ma bejelentheti a lila-fehér klub, de utódjáról egyelőre nem tudni, mikor adnak hírt.

Mészöly Géza először 2004 és 2006 között, majd 2010–2011-ben dolgozott az Újpestnél, két ezüstérmet nyert a csapattal, de 2022 óta nem edzősködik, legutóbb a Haladásnál vállalt munkát.

Orbán Viktor kedvenc sportlapja szerint több jelöltje is van az Újpestnek, akikkel szívesen pótolnák a távozó trénert. A már említett Mészöly mellett képbe került még egy korábbi Újpest játékos, a jelenleg az NB III-as Veszprémet irányító Pető Tamást is, de ha Mészöly Gézával sikerül megegyezni, akkor akár már a héten ő veheti át a csapat irányítását. A lap kereste Mészöly Gézát, de információikat egyelőre nem erősítette meg.

Az Újpest nem csak vezetőedzőt, de tulajdonost is cserél az év elején, a napokban ugyanis a klub eddigi tulaja, Roderick Duchatelet megállapodott a MOL Vagyonkezelő Zrt.-vel a csapat többségi tulajdonának eladásáról. Arról, hogy mi vezetett idáig, alább írtunk bővebben:

Órákon belül eladhatják az Újpestet - hogy sikerült eljutni ide?

Évek óta követelik az Újpest szurkolói a tulajdonosváltást, most pedig úgy tűnik, hogy valóra válhat a vágyuk. Az Újpest az NB I utolsó olyan klubja volt, amely egyetlen szállal sem kötődött a NER-hez, most ennek is vége szakadhat. A nagy kérdés, hogy mennyire hozhat komoly változást, ha megjelenik egy gazdag cég a háttérben, amelyről már sokan tudni vélik, hogy a Mol lehet.