Nemzetközi mozgalomhoz csatlakozott a Jobbik

1 hét ezelőtt 13

A Jobbik-Konzervatívok az Európai Keresztény Politikai Mozgalom pártcsalád tagjaként folytatja a politizálást, amelyről az ellenzéki párt elnöke adott hírt.

Gyöngyösi Márton szerdán bejelentette, hogy „az Európai Keresztény Politikai Mozgalom (ECPM) elnöksége elfogadta a Jobbik-Konzervatívok tagfelvételi kérelmét, és felvette a pártot az európai pártcsalád tagjai közé. Ez a döntés fontos visszaigazolás számunkra arról, hogy jó úton járunk”.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke szerint „az ECPM az egyetlen deklaráltan keresztény értékrendi alapokon álló európai pártcsalád, amely tagjának lenni annak az elismerése, hogy a Jobbik-Konzervatívok a valódi jobboldali, konzervatív értékek hiteles képviselője Magyarországon”.

Az EP-képviselő úgy látja, hogy „miközben a Fidesz és a KDNP éppen a magyar kereszténydemokrata hagyomány teljes megtagadásán és az ország nemzetközi elszigetelésén dolgozik, a mi munkánk célja, hogy Magyarország számára szövetségeseket szerezzünk, és az ország jó hírét visszaállítsuk a világban.

A 2003-ban Lakitelken megalapított ECPM tagjaként célunk az, hogy Antall József politikai örökségét továbbvigyük. Róna Péterrel június 9-e után ezeket az értékeket fogjuk képviselni az Európai Parlamentben is”.

Index könyvek

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.