New York Times: titokban ismét Kijevben járt a CIA igazgatója

2 hónap ezelőtt 6

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója, William Burns múlt csütörtökön titokban Ukrajnába utazott, ami a tizedik látogatása volt az orosz különleges hadművelet kezdete óta – idézte az amerikai tisztviselőkből álló forrásait a New York Times című lap.

A lap szerint egyes ukrán hírszerzési tisztviselők azt kérdezik amerikai kollégáiktól, hogy a CIA megtagadhatja-e az ukrán féllel való együttműködést. Mindez annak közepette történik, hogy az amerikai képviselőházban a republikánusok arról vitáznak, hogy le kellene-e állítani az Ukrajnának szánt több milliárd dolláros támogatások folyósítását.

“Hogy megpróbálja megnyugtatni az ukrán vezetőket, William Burns CIA-igazgató múlt csütörtökön titkos látogatást tett Ukrajnában – ez volt a tizedik látogatása az invázió óta” – írta az amerikai lap.

Egy meg nem nevezett CIA-tisztviselő azt mondta az újságnak, hogy az USA “az évek során egyértelmű elkötelezettséget tanúsított Ukrajna iránt”, és a látogatás szerinte “újabb jelzés” volt arra, hogy az amerikai elkötelezettség folytatódni fog.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.