New Yorkban folytatja a magyar női hokiválogatott honosított játékosa

4 hónap ezelőtt 10

Bekerült az Ottawa női profi jégkorongcsapatának keretébe Garát-Gasparics Fanni. Kedd este aztán kiderült, hogy egy másik magyar válogatott játékos, a honosított Baker Taylor a New York csapatától kapott szerződést.

A 26 éves, torontói születésű védő – aki 2020-ban érkezett Magyarországra – az előző idényben a Montreal Force-ban 24 találkozón 9 pontot (1 gól, 8 gólpassz) szorgoskodott össze.

A hat érdekelt csapat – Montreal, Toronto, New York, Boston, Ottawa és Minneapolis – előzetesen már három-három hokis játékjogát lefoglalhatta, a többiek – klubonként tizenöten – pedig a szeptemberi drafton keltek el, írja az MTI.

Akiket nem választottak ki, azok meghívás alapján az edzőtáborokban bizonyíthattak. Az első szezon januárban indul és május végéig vagy június elejéig tart. Az alapszakaszban minden gárda 24 találkozót játszik.

Azt Garát-Gasparics egyelőre nem tudta megmondani, hogy az április 21-27. közötti, klagenfurti divízió I/A világbajnokságra elengedik-e.

A PWHL-ben a minimumfizetés 35 ezer amerikai dollár lesz, csapatonként legfeljebb kilenc játékos írhat alá ennyiért, és minden klubban minimum hat hokisnak legalább 80 ezer dollárt kell keresnie, három idényre garantálva. A liga kollektív szerződése nem tartalmaz bérmaximumot, de be kell tartani az 55 ezer dolláros átlagfizetést.