Nincs kizárva, hogy Szoboszlai Dominik is aranylabdás lesz egyszer?

2 hónap ezelőtt 12

Az elmúlt másfél évtized során Lionel Messi és Cristiano Ronaldo egy-két kivételtől eltekintve letaszíthatatlan volt a trónról, az előbbiugyanis nyolcszor, utóbbi ötször nyerte el az Aranylabdát - írja a Magyar Nemzet. Rajtuk kívül csak Luka Modricnak és Karim Benzemának jutott egy-egy a 2008 óta tartó időszakban. Lionel Messin kívül a többiek mind a Real Madrid színeiben gyűjtötték be az elismerést, habár Ronaldonak egy a Manchester United tagjaként is összejött.

A Football Manager játék szimulációja szerint a következő években is a spanyol klub játékosai dominálnak majd,

Jude Bellingham egyszer, Vinícius Júnior kétszer, és a várhatóan a jövőben szintén a Real mezét viselő Kylian Mbappé háromszor lesz aranylabdás - írja a lap.

Ami viszont érdekes, hogy a játék Szoboszlai Dominiket jelölte meg győztesnek a 2029-30-as idényben. A középpályás nem csak a magyar válogatott játékosaként alkot maradandót, de a Premier League-ben is megmutatta, mire képes. A Liverpool alapembere egy trófeát már begyűjtött a csapattal, és mint írják, az idényben további három megnyerésére van esélye.

A lap megjegyzi, érdekes, hogy a magyar játékos barátja, a Manchester Cityvel az előző idényben triplázó Erling Haaland neve nem bukkant fel a Football Manager szimulációjában.