Novák Katalin és Varga Judit lecsúszott a legbefolyásosabb magyar nők listájáról

1 hónap ezelőtt 12

Budapest, 2022. május 24.

[sz]Maier Vilmos, fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán[sz]

Ismét közzétette a Forbes a legbefolyásosabb magyar nők listáját. A magazin öt kategóriában (üzlet, üzlet-nemzetközi, kultúra, média, közélet) nevezte meg a szerinte befolyásos nőket hazánkban.

A közéleti lista első helyén több év kihagyás után ismét Lévai Anikó, azaz Orbán Viktor felesége áll.

A lap azért is döntött Lévai első helye mellett, mert háttérbeszélgetéseik „azt erősítik, hogy mind a gazdasági életben, mind pedig a hatalomgyakorlásban egyre nagyobb befolyást szereznek az Orbán család nőtagjai”. A közélet listát tavaly még az azóta lemondó Novák Katalin vezette, a harmadik helyen pedig a kegyelmi botrányba a köztársasági elnökkel együtt belebukó Varga Judit állt.

Az idei közéleti listán a második helyezett Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója lett, őt követi Kaminski Fanny, a miniszterelnök sajtótanácsadója. Az első tízben ott van még sorrendben Pottyondy Edina influenszer, Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese, Donáth Anna, a Momentum elnöke, Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, Baranyi Krisztina, ferencvárosi polgármester, Máger Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke is. A tízből éppen csak kiszorult Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Az üzleti kategóriát Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja vezeti, míg az üzlet-nemzetközi lista élére Orbán Anita, a Vodafone globális kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója került.

Karikó Katalin, Nobel-díjas kutató végzett a kultúra lista élén, míg a legbefolyásosabb médiás nő idén is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett.

[kapcsolodo]ezzel-magyarazza-hajdu-peter-hogy-varga-juditot-miert-nem-kerdezte-a-hangfelvetelen-elhangzo-dolgokrol-es-a-kegyelmi-ugyrol[kapcsolodo]