Nyilvánosságra hozta volt feleségével folytatott beszélgetését Magyar Péter

1 hónap ezelőtt 9

Magyar Pétert kedden ismét tanúként hallgatta meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje ezzel egy időben nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amely állítása szerint bizonyítja az ügyészségen múlt szerdán tett állításainak az igazát.

A március 15-én politikai mozgalmat is indító jogász a közösségi oldalain egy kevesebb mint kétperces hangfelvételt osztott meg, amelyen a volt feleségével beszélget a Völner-Schadl-ügyről. Korábban az ügyészségen azt mondta, hogy a vesztegetési ügyben a kormánynak még a gyanúsítottak őrizetbe vétele előtt tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés folyik, és azt is, hogy manipulálhatták az ügyészségi iratokat.

A hangfelvételen hallható, rossz minőségű párbeszédben rendre ő mondja ki a neveket, emeli ki a lényeges mozzanatokat, mintha beszéltetni próbálná a volt feleségét, próbálna belőle súlyos mondatokat kihúzni. Szó esik arról, hogy ki tekinthetett be az eljárás ügyészségi irataiba, illetve hogy az ügy gyanúsítottjait továbbra is lehallgatják, és hogy a végrehajtói kar elnökét nem lehetett megmenteni. A felvételen a miniszter egy kérdésre arról is beszélt, hogy akkori helyettesét, Völner Pált figyelmeztették, hogy hagyja abba az együttműködést Schadl Györggyel, de nem tette meg.