Nyomozás indult Magyar Péter kijelentései miatt

2 hónap ezelőtt 12

Nyomozást indított a rendőrség több bűncselekmény gyanúja miatt – közölte Tényi István. A volt fideszes politikus korábban közérdekű bejelentést tett a rendőrségnél Magyar Péternek a Partizánban tett kijelentései miatt.

Tényi István az Indexnek megküldött közleményéhez csatolta a közérdekű bejelentését. Ebben felsorolta, hogy Magyar Péter mit mondott az interjúban a Diákhitel Központ és a Schadl–Völner-ügyről – írja a lap.

Mindezekre hivatkozva a volt fideszes politikus azt is írta:

„a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem”.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által küldött levelet Tényi szintén megküldte a portálnak. Ebben azt írják, hogy több bűncselekmény gyanúja miatt is elrendelték a nyomozást:

“Tájékoztatom, hogy a 2024.02.12-én kelt feljelentése alapján a hatóságunk nyomozást rendelt el a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 376. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, kényszerítés, tiltott adatszerzés és más bűncselekmények gyanúja miatt dr. Magyar Péternek, a Diákhitel Zrt. volt vezetőjének 2024. február 12-én a médiában megjelent nyilatkozatai alapján”.

[kapcsolodo]/ot-nap-alatt-tobb-mint-20-millio-forintot-koltottek-magyar-peter-lejaratasara-a-megafonosok-a-facebookon/[kapcsolodo]