Olcsóbb és teljes körű hozzáférést szeretne az Xbox Game Pass előfizetőknek a Microsoft

2 hónap ezelőtt 11

Folytatódik az Activision Blizzard felvásárlásával gigantikus méretűvé vált microsoftos játékbirodalom jövőbeli terveinek tisztázódása. A vállalat nemrég bejelentette, hogy egyes PC és Xbox platformokra készült játékait Sony PlayStation és Nintendo Switch gépekre is ki fogja adni, továbbá nem kíván kilépni a játékkonzolok piacáról - írja az Origo.

Phil Spencer, a Microsoft videojátékos üzletágának vezetője a Game File vendégeként azt nyilatkozta, hogy az Xbox Game Pass játékbérlővel kapcsolatos évekkel ezelőtti ígéretek továbbra is élnek.

A vállalat célja, hogy az összes, a tulajdonában lévő stúdió által készített játék az első naptól hozzáférhető legyen PC és Xbox platformokra a szolgáltatásban,

és ez az Xbox Game Studios tagok mellett igaz a Zenimax és az Activision Blizzard leánycégek játékaira is - írja a lap.

Vagyis a nem túl távoli jövőben a PC és az Xbox Series gépeken játszó, Xbox Game Pass előfizetéssel rendelkező gamereknek nem kell majd többé teljes áron megvásárolniuk például a Call Of Duty újabb részeit, csak a PlayStation és a Nintendo Switch gépekkel rendelkezők kényszerülnek majd rá erre.

A Call of Duty jelenleg Nintendo konzolokra nem elérhető, de a Microsoft szerződésben vállalta, hogy az akvizíció megvalósulása esetén legalább 10 évig a japán kézikonzolra is elhozza a szériát.