Orbán: az ukrán konfliktus 2025 végére befejeződhet

1 hét ezelőtt 7

Az ukrajnai konfliktus 2025 végére megoldódhat, ha a háború helyett a béke hívei nyernek a júniusi európai parlamenti és a novemberi amerikai elnökválasztáson – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, megjegyezve, hogy meg kell állítani a további ukrajnai ellenségeskedés híveinek a kampányát.

Orbán úgy véli, hogy ha a békepártiak nyerik meg az európai parlamenti választásokat, “a katonai döntéseket Európában lelassíthatják, leállíthatják vagy akár meg is szüntethetik”.

“Az európai választáson meg tudjuk állítani Európában, mert ha békepárti jelölteket küldünk, mint amilyenek mi is vagyunk, és azoknak többsége lesz Európában, akkor az európai háborús döntéseket le lehet lassítani, meg lehet állítani, talán el is lehet törölni. A másik választás pedig Amerikában lesz, egy háborúpárti és egy békepárti jelölttel. Ha a békepárti nyer, akkor Amerikából is segítséget kapunk” – írta Orbán a Facebook oldalán, utalva Joe Bidenre, mint a háborút hirdető jelöltre és Donald Trumpra, mint a békét hirdető jelöltre.

“Tehát a következő egy évben, két választáson – ha minden jól megy, és a Jóisten is megsegít – Európában és Amerikában is előtérbe kerülhetnek a békepárti vezetők, és akkor lezárhatjuk az év végén a háborút” – közölte a miniszterelnök a közösségi médiában.