Orbán szerint az EU vezetői kudarcot vallottak, ezért le kell őket váltani

1 hét ezelőtt 15

Miután a belga Államtanács engedélyezte, folytatódott a kedden rendőrök által félbeszakított brüsszeli Nemzeti Konzervatív Konferencia (NATCON). A rendezvény második napján Orbán Viktor Yoram Hazony filozófussal beszélgetett.

Orbán azt mondta, Európa progresszív liberális óceánjában Magyarország jelenleg a különbözőség szigete. Egy olyan hely, ahol a konzervatívok szabadon beszélhetnek és politikai terveket szőhetnek a jövőre vonatkozóan.

Szerinte a szabadság harcosainak ismételten aktívnak kell lenniük és cselekedniük kell Európában. Orbán arról beszélt, hogy konzervatív civil társadalmakat kell létrehozni olyan konzervatív emberekkel, akik készek harcolni a szabadságért.

A júniusi EP-választásokkal kapcsolatban Orbán azt mondta, le kell váltani az Európai Unió vezetőit, mert kudarcot vallottak.

Megígérték, hogy fejlesztik a mezőgazdaságot, erre most egész Európában szenvednek a gazdák. A migrációs krízis megoldásáról is beszéltek, a helyzet azonban jelenleg rosszabb, mint valaha volt. Végül a háború lezárásáról szóló ígéretüket sem tudták teljesíteni. Orbán szerint ha egy vezető megígér valamit, de nem teljesíti, akkor távoznia kell.

Orbán azt is mondta, hogy a brüsszeli rendőrök keddi fellépése az 1980-as évek második felének Magyarországára emlékeztette. Akkor rendszeresen előfordult, hogy amikor fideszes rendezvényt akartak szervezni Budapesten, a tulajdonosok pár órával az esemény előtt mondták vissza a megállapodást.

Orbán után egyébként Eric Zemmour szélsőjobboldali francia politikus is felszólalt a rendezvényen. A magyar miniszterelnök az este kezdődő EU-csúcson folytatja brüsszeli programját.

(via MTI)