Orbán Viktor a találkozó után: „Jobb lenne a világnak és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne”

1 hónap ezelőtt 9

Az Orbán Viktor vezette magyar delegáció helyi idő szerint délután öt órakor érkezett a helyszínre, ahol egy órán keresztül tárgyalt Donald Trumppal és munkatársaival. A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program.

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi médiában publikált videójában azt mondta: „Véget ért a találkozónk Donald Trump elnök úrral. Trump elnök úr a béke elnöke volt, tiszteletet parancsolt a világban és ezzel megteremtette a béke feltételét. Az elnöksége alatt béke volt a Közel-Keleten és béke volt Ukrajnában is. Ma sem lenne háború, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke. Egyetértettünk abban, hogy béke akkor lesz, ha lesznek a világnak olyan vezetői, akik békét akarnak. Büszke vagyok arra, hogy Magyarország ezek az országok közé tartozik. Abban is egyetértettünk, hogy az amerikai–magyar gazdasági kapcsolatokban még sok lehetőségünk van, bár a kereskedelmi forgalmunk meghaladta a 9 milliárd dollárt, itt nem akarunk megállni. Ha az elnök úr visszatér, akkor újabb lendületet fogunk adni az amerikai–magyar kereskedelmi kapcsolatoknak. Itt, Amerikában a kampány gőzerővel zajlik, sőt rohan előre. Az amerikaiak dolga, hogy meghozzák a maguk döntését, nekünk, magyaroknak meg az a dolgunk, hogy valljuk be őszintén, jobb lenne a világnak és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne.”