Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

1 hét ezelőtt 5

Orbán Viktor a köszöntések után azzal kezdte, hogy Magyarországnak híre van a nemzetközi politikában. Középerős GDP, nem jelentős és különösebben nem is érdekes ország, ha az ember külföldi nagy városokból néz rá, vagyis a szerénység indokolt. "Mégis senki se érti, hogy egy homo sapiens hogy képes ilyen földönkívüli nyelvet beszélni. Ne próbálkozzanak vele, a sikertelen kísérlet depressziót okoz" - illusztrálta, hogy érdeklődést tapasztal a külföldiek köréből.

Miközben egész Európát elöntötte egy progresszív liberális óceán, itt megmaradt egy konzervatív sziget - fogalmazott. Túlél, sőt boldogul, sőt győz, újra és újra. "Isten hozta önöket az »Island of Difference« földjén" - mondta.

Megjegyezte, ezt a konzervatív konferenciát nem rúgják ki, a résztvevők autóit nem viszik el, nem hívják ki rájuk a rendőrséget, mint múlt héten Brüsszelben a nemzeti konzervativizmus konferenciáján. "Minden híresztelés ellenére itt jogállam van" - fogalmazta meg.

Brüsszelben megvalósult az európai progresszív élet. Erről egy régi vicc jutott a miniszterelnök eszébe még a diktatúra idejéből: "Tessék mondani, ez már a kommunizmus, vagy lesz még rosszabb is?"

Köszöntötte a volt ausztrál miniszterelnököt, aki szerinte a magyar kormány számára példa volt 2015-ben, amikor első nyugati vezetőként közölte, hogy aki illegálisan érkezik a határokhoz, nem léphet be.

Janez Jansát is köszöntötte, akit Szlovénia örökös miniszterelnökének nevezett, és nagy mutatványa szerinte, hogy mindegy, kormányon vagy ellenzékben van, úgy érezheti bárki, aki vele beszél, hogy a miniszterelnökkel beszél. A baloldal mindent megtett ellene, a börtönt is megjárta, Brüsszel csak hallgatott, de mindig talpraállt és mindig miniszterelnök lett.

Mateusz Morawieczki korábbi lengyel miniszterelnököt is köszöntötte Orbán Viktor.

Azzal folytatta, hogy a 2024-es év a gyakorlat éve, választások lesznek szerte a világban, és "ezeket meg kell nyernünk". A választások egybeesnek nagy világpolitikai és geopolitikai trendfordulókkal, ezen változások között kell győzelemre vinni az ügyünket - fogalmazott.

"A liberálisok érzik a veszélyt, mindenre elszántak, nem riadnak vissza semmitől és most még ők vannak hatalmon. Veszélyes ellenfelek, nincsenek erkölcsi aggályaik. Hatalmon vannak és nem félnek használni az eszközeiket. Ha kell, az állami eszközöket is bevetik. Mindez a szemünk láttára történik. Ez történik velünk magyarokkal Brüsszelben, Donald Trumppal Amerikában - szurkolunk neki, hogy a bíróságon is vívja ki a saját igazát" - sorolta a magyar miniszterelnök.

Szerite a nyugatiaknak ez talán új, de a közép-európaiaknak nem, mert látták, hogyan építették ki az elnyomást a kommunisták - ennek öt lépését sorolta.

1. Átfogalmazzák, mi a normális. George Orwell erről azt írta, "a háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő". A progresszíveknél a cél, hogy a normális az ellenkezőjét jelentse. "Peace facility" - így hívják a brüsszeli alapot, amiből a legpusztítóbb fegyvereket küldik Ukrajnába.

2. A kifordított normalitást állami eszközökkel kezdik terjeszteni, aki mást gondol, problémás lesz. Az ellentétes véleményen lévőket tudatlannak vagy őrültnek titulálják, és ha rájuk hallgatnánk, az végzetes katasztrófát jelenten.

3. Elterjesztik ezekről az emberekről, hogy mivel veszélyes nézeteket vallanak, biztonsági kockázatot jelentenek. "Rád küldenek valamiféle factcheckert vagy demokrácia őrkutyát, ami megállapítja rólad, hogy nem osztod az általuk hirdetett normalitás nézeteit, ezért radikális vagy, akinek a szólásszabadságát bátran lehet korlátozni".

4. Rád uszítják a liberális sajtót. Jön a közösségi médiában feljelentgető álprofilok és a feljelentő álciviek garmadája.

5. Az állami szervek is beindulnak, mondván, annyi beadvány érkezik ellened, hogy kénytelenek vizsgálódni. Megállapítják, hogy a sajtó vádjai és az őrkutyák állításai igazak.