Orbán Viktor videóban magyarázza, miért nem vétózott, miközben hetek óta ezt ígérte

4 hónap ezelőtt 6

Ahogy arról mi is beszámoltunk, megkezdi az unió a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával.

[kapcsolodo]/breaking-orban-viktor-nem-vetozott-megkezdodnek-ukrajnaval-az-unios-csatlakozasi-targyalasok/[kapcsolodo]

Az uniós bejelentés után Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videóban mondta el, hogy mi történt, hogyan döntött a magyar kormány.

A posztban a felvételhet azt írták: “Ukrajna uniós tagsága rossz döntés. Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván részt venni!”

A videóban pedig a magyar kormányfő elmondta, hogy nyolc órája tárgyaltak már és nagy vita volt Ukrajna uniós csatlakozásáról. Majd közölte: Magyarország álláspontja világos, szerinte Ukrajna nem felkészült arra, hogy mgkezdjük velük a tárgyalásokat – mondta.

Úgy vélte, hogy teljesen irracionális, és helytelen döntés ilyen körülmények között megkezdeni a tárgyalásokat, és Magyarország nem módosítja ezt a véleményét.

A döntés után nem sokkal kikerült egy videó Orbán Viktor Facebook-oldalára, amelyben elmondta, hogy továbbra sem támogatja a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával.

Mivel 26 másik ország ragaszkodott ahhoz, hogy ez a döntés megszülessen, ezért Magyarország úgy döntött, hogy “akkor ők menjenek a maguk útján. Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván osztozni, ezért Magyarország a döntéstől a mai napon távol maradt”.

Ezért Orbán Viktor kiment a teremből, és a konstruktív távolmaradásnak köszönhetően a többiek megszavazták az Ukrajnával való tárgyalások megkezdését.

VIDEÓ: Orbán Viktor közlése