Orosz légitámadás érte Ukrajna déli és nyugati területét

6 hónap ezelőtt 11

Egy helyi lakos meghalt szerdán kora reggel az orosz erőknek a dél-ukrajnai, Herszon megyei Beriszlav település elleni légitámadásában - közölte Olekszandr Prokugyin régiós kormányzó

Tájékoztatása szerint hét óra húsz perc körül irányított légibomba csapódott a város egyik lakónegyedére, amely egy házat talált el. Az áldozat egy 42 éves férfi - írta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A hét elején a helyi hatóságok a folyamatos bombatámadások miatt elrendelték a gyermekes családok kötelező evakuálását Herszon megye három körzetéből. A hatóságok szerint 23 településről

802 gyermeket és családjukat kell evakuálni.

A nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében orosz dróntámadásban megrongálódott egy infrastrukturális létesítmény az éjszaka során - közölte szerdán egy tisztviselő.

"Sepetyivka körzetben az ellenséges légi célpontok lelövésekor a roncsok egy kritikus infrastrukturális létesítmény területére zuhantak" - számolt be a Telegram üzenetküldő alkalmazáson Szerhij Tyurin, a régió egyik magas rangú tisztviselője. Elmondta, hogy a robbanáshullám lakóépületeket és járműveket rongált meg, és legalább 16 ember szenvedett különböző fokú sérüléseket.

Az ukrán hadsereg azt közölte a Facebookon, hogy a légierő az éjszaka folyamán megsemmisítette mind a 11 orosz drónt, amelyet Ukrajna ellen indítottak.