Oroszország alternatív banki struktúra létrehozását javasolja a BRICS-tagoknak

2 hónap ezelőtt 12

Oroszország javasolni fogja a BRICS-tagoknak egy alternatív banki struktúra létrehozását a politikailag autonóm kereskedelmi műveletek biztosítására – mondta Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter a Bloomberg szaúd-arábiai televíziónak a BRICS-országok pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek a brazíliai Sao Paulóban tartott találkozója alkalmával.

“Annak érdekében, hogy a BRICS-országok normálisan fejlődhessenek, el kell gondolkodnunk a saját, politikától függetlenül működő pénzügyi rendszereink létrehozásán, amelyek biztosítják az országaink közötti kereskedelmi kapcsolatokat” – mondta Sziluanov.

Szerinte a BRICS-országok közötti kereskedelem bővül.

“Ahhoz, hogy ez a kereskedelmi forgalom működjön, megbízható fizetési mechanizmusra van szükségünk. Ma egy független elszámolási fizetési rendszer létrehozását fogjuk javasolni, amely új elveken alapul, mindenekelőtt digitális és blokklánc elveken, olyan elveken, amelyek kényelmesek lehetnek az országok számára, olcsók a fizetések lebonyolításához és egyértelműek” – jelentette ki Sziluanov.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.