Oroszország amerikai nagykövete élesen bírálta az ATACMS rakéták “alattomos” átadását Ukrajnának

1 hét ezelőtt 6

Az amerikai ATACMS rakéták “alattomos” átadása Ukrajnának nem igazolható, mivel növeli a Krím és más orosz régiók biztonsági fenyegetését – mondta Anatolij Antonov, Oroszország Egyesült Államokbeli nagykövete.

“Helyi tisztviselők utólag megerősítették a tényt, hogy rendkívül veszélyes fegyvereket küldtek Kijevbe” – írta a nagykövetség Telegram-csatornáján közzétett kommentárjában.

“Nyilvánvaló, hogy az ATACMS-ek átadása a Zelenszkij rezsimnek növeli a Krím biztonságát fenyegető veszélyt, beleértve Szevasztopolt, az új orosz régiókat és más orosz városokat”.”

Különösen cinikusnak minősítette az Egyesült Államok biztosítékait, amelyek szerint az ukrán hadsereg állítólag megígérte, hogy nem használ rakétákat oroszországi célpontok ellen.

“Kit kellene megnyugtatniuk ilyen hazugságokkal? Hogyan lehet figyelmen kívül hagyni a kijevi bűnözők által elkövetett számos terrortámadást? Halálos csapásokat kórházak, iskolák, óvodák, hidak és még saját katonáik ellen is?” – mondta, hozzátéve, hogy még az amerikai média is, “amely messze nem áll a mi oldalunkon, elismeri a “bábuk” kétszínűségét és az orosz városok elleni támadásaikat”.

Emlékeztetett arra, hogy az orosz erők már több ATACMS rakétát lelőttek és ezt folytatni fogják.

“Sem ezek a rakéták, sem más fegyverek nem segíthetnek az Oroszországi Föderáció legyőzésében” – hangsúlyozta.

“Washington nem lesz képes kijutni abból a szörnyű mocsárból, amely elnyelte az egyszerű katonák vérét” – tette hozzá.