Oroszország véletlenül lebombázta a saját faluját Ukrajna közelében

4 hónap ezelőtt 7

Oroszország közölte, hogy véletlenül lebombázott egy falut a Voronyezsi terület déli részén, az ukrán határ közelében. A baleset ugyanaznap történt, amikor Oroszország nagyszabású rakétatámadást indított Ukrajna ellen.

Az orosz hírügynökségek által idézett közleményben az orosz hadsereg bejelentette: „2024. január 2-án, moszkvai idő szerint (GMT) délelőtt 9 óra körül, az űrrepülési erők repülése során a Voronyezsi területen lévő Petropavlovka falu felett rendellenes repülőgép-lőszerkibocsátás történt. Nincsenek áldozatok.”

A minisztérium szerint hat magánház sérült meg a balesetben – jelentették orosz hírügynökségek. „Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. Egy bizottság dolgozik a helyszínen, hogy felmérje a kár természetét, és segítséget nyújtson a házak helyreállításához” – áll a közleményben.

A Voronyezsi terület kormányzója, Alekszandr Guszev elmondta, hogy az ukrán határtól 150 km-re keletre lévő Petropavlovka lakosainak egy részét ideiglenes szállásra költöztették. Azt is elmondta, hogy nem történtek áldozatok, de elismerte, hogy „hét háztartásban pusztulás történt” – írja a Guardian.

Ezen a videón látható, mekkora volt a pusztítás: