Őrületes fordítás, a másodosztályú csapat a 100. percben jutott az FA kupa elődöntőjébe

1 hónap ezelőtt 9

GettyImages-2082107380

Az angol labdarúgó-másodosztályban szereplő Coventry fordulatos, ötgólos mérkőzésen ejtette ki az élvonalbeli Wolverhamptont az FA kupából, egyúttal jutott a sorozat elődöntőjébe. A győztes gólt Haji Wright a 100. percben szerezte.

Elképesztően fordulatos forgatókönyvet tartogatott a Wolverhampton és a Coventry mérkőzése szombat kora délután az FA kupa negyeddöntőjében. A mérkőzést az előzetes várakozásoknak megfelelően a hazai pályán szereplő, egy osztállyal feljebb jegyzett Wolverhampton kezdte jobban, többet birtokolta a labdát, és lényegesen több támadást vezetett, de az igazán veszélyes lehetőségek a Coventry előtt adódtak – igaz, a vendégek nem értékesítették egyiket sem. 

A gól nélküli első félidőt követően a folytatásban már a gólos is elkezdtek potyogni. Az 53. percben Ellis Simms révén óriási meglepetésre a Coventry került előnybe, és ugyan videóbíró által ellenőrizték a gólt kezezés miatt, de végül szabályosan ítélték azt. A Wolverhampton hátrányban túlságosan is sokat kockáztatott, egyre többször is kitámadott, így a Coventry  vezethetett veszélyes kontrákat, de előnyét nem tudta növelni. 

A Wolves nyomása csak egyre nőtt, nagy energiákat mozgósítva pedig a 84. percben Rajan Ait Nouri révén egyenlített, majd négy perccel később Hugo Bueno góljával megfordította az állást. Ekkor úgy tűnt, hogy ugyan nehezen, de érvényesíti a papírformát a hazai csapat, viszont a Coventry nem adta fel, és a 97. percben Simms góljával egyenlített. De itt még nem volt vége a mérkőzésnek, sőt!

Három perccel később az előbb még eredményes Simms passzából Haji Wright szerzett szép gólt, amire már nem tudott válaszolni a Wolves, így hatalmas meglepetésre a másodosztályú csapat jutott be az FA kupa elődöntőjébe, amely a Wembley Stadionban lesz esedékes.

A játéknap másik mérkőzésén a címvédő Manchester City a Newcastle ellen játszik az elődöntőbe jutásért.

ANGOL FA-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

  • Wolverhampton–Coventry (II.) 2–3 (Ait-Nouri 84., Bueno 88., ill. Simms 53., 90+7., H. Wright 90+10.)
  • 18.30: Manchester City–Newcastle 

Március 17., vasárnap

  • 13.45: Chelsea–Leicester City (II.) 
  • 16.30: Manchester United–Liverpool 

(Borítókép: Getty Images)

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM