Orvosai tanácsára távozik a BBC-től a műsorvezető, akit azzal vádoltak meg, hogy drogra adott pénzt egy tininek pornográf képekért cserébe

1 hét ezelőtt 8

„Orvosai tanácsára” távozik a BBC-től a tavaly botrányba keveredett Huw Edwards műsorvezető, áll a BBC rövid közleményében.

Tavaly júliusban egy nagy cikkben foglalkoztunk azzal, hogy áll a bál a brit sajtóban, amiért a Sun megírta, hogy egy BBC-s topműsorvezető több mint 35 ezer fontot fizetett egy tinédzsernek szexuális tartalmú képekért cserébe 2020-tól, az illető 17 éves korától kezdve. Nem sokkal később kiderült, hogy Huw Edwardsról van szó, aki ellen a BBC-nél belső vizsgálat és rendőrségi nyomozás is indult. Huw Edwards a botrány kirobbanása óta nem került képernyőre, ugyanis felfüggesztették.

A BBC a közleményében azt írja: „Huw Edwards lemondott és távozik a BBC-től. Negyven év szolgálat után Huw kifejtette, hogy döntését az orvosaitól kapott tanácsok alapján hozta meg. A BBC elfogadta lemondását, amely véleménye szerint lehetővé teszi majd az összes fél számára, hogy továbbléphessenek. Nem gondoljuk, hogy helyénvaló további kommentárokat fűzni.”

Edwards felesége, Vicky Flind elmondása szerint az ügy kirobbanása után Edwardsot komoly mentális problémákkal ápolták kórházban, ugyanis évek óta tartó depresszióján súlyosbítottak a Sun cikke okozta események.

A rendőrség egyébként nem talált bűncselekményre utaló nyomot, ezért nem tartóztatták le Edwardsot, de a BBC belső vizsgálata további nem megfelelő magatartásra utaló jeleket tárt fel a műsorvezető kapcsán. (BBC)