Összefogott az EU-s pénzek védelméért a Legfőbb Ügyészség és a területfejlesztési tárca

2 hónap ezelőtt 10
Összefogott az EU-s pénzek védelméért a Legfőbb Ügyészség és a területfejlesztési tárca
Együttműködési megállapodást írt ma alá a Legfőbb Ügyészség vezetője, és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárságon belül működő Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság. Ennek keretében megállapodtak abban, hogy a hazai, valamint az uniós költségvetés védelme, továbbá a korrupció elleni küzdelem területén kölcsönösen támogatják egymást a jogszabályok által előírt, valamint az alaptevékenységükből fakadó közös, illetve egymásra épülő feladataik ellátásában.

A Legfőbb Ügyészség által kiadott közlemény értelmében Dr. Polt Péter legfőbb ügyész és dr. Karácsoni-Pej Melinda írta alá a megállapodást. A két intézmény együttműködése keretében a joggyakorlat alakulásával kapcsolatos szakmai konzultációkat tarthatnak, illetve - arra irányuló kérés esetén - véleményt nyilváníthatnak a másik fél szakterületét is érintő jogszabály tervezetekről.

A megnyíló uniós pénzekről, a pályázatokról és a további kilátásokról egésznapos konferenciát szervez a Portfolio. További részletek:

A felek oktatások, képzések vagy konzultációk formájában tapasztalatcserét biztosíthatnak az érintett szakemberek között. Kölcsönösen közreműködnek célzott és gyakorlat specifikus továbbképzési tematika, képzési anyagok kialakításában.

A megállapodás a közösen szervezett konferenciák és szakmai rendezvények lehetőségére épp úgy kiterjed, mint egymás tájékoztatására a másik fél tevékenységét érintő jogalkotás szükségességének felmerülése esetén.

A felek - amennyiben az indokolt és arra lehetőség van - közös kezdeményezéssel fordulnak a jogszabályi előkészítésre jogosulthoz, illetve a jogalkotóhoz – zárul a közlemény.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Kovács Attila

Holdblog

A társadalommérnökösködés ára

Teljes összeomlásban van a kínai nők gyerekvállalási kedve. Már csak egy gyermek jut egy nőre, amikor a népességszám fenntartásához 2,1-es \"arány\" lenne szükséges. Emiatt a... The post A

Ricardo

Milton Friedman Chilében

Milton Friedman Chilében. Széljegyzetek címmel írásom olvasható az individualista blogon. Remélhetőleg sikerült árnyalnom valamelyest a szokásos balos narratívát. Köszönet Seres Lászlónak