Összeomlott egy vasúti felüljáró Oroszország nyugati részén, egy ember meghalt

3 hét ezelőtt 18

Összeomlott egy vasúti felüljáró az oroszországi Szmolenszki területen, az ország nyugati részén. Az eset idején legalább két jármű haladt át rajta; a helyi mentőszolgálat szerint hat ember megsérült, egy pedig meghalt.

A hivatalosan Paninszkij felüljáró néven ismert híd Vjazma városában található; két, vasúttal elválasztott városrészt köt össze.

A közösségi médiában keringő, a helyszínről készült felvételeken látszik, hogy a leomlott felüljáró több része is látható; némelyik több darabra tört. A járműveket, egy személygépkocsit és egy teherautót, a jelek szerint a híd egyik leszakadt része repítette a levegőbe.

Az összeomlás, amely helyi idő szerint hétfőn délután 5 óra körül történt, elzárta az alatta haladó vasúti pályát, amelynek üzemeltetője szerint több javítóvonatot küldtek a helyszínre, hogy segítsenek eltávolítani a törmeléket. A híd alatt az incidens pillanatában nem volt vasúti forgalom – jegyezték meg.

Nem volt azonnal világos, hogy pontosan mi okozta a felüljáró összeomlását. Az orosz Nyomozó Bizottság közölte, hogy bűnügyi vizsgálatot indított az incidens miatt; szakértői most a helyszínen dolgoznak az okok megállapításán.

Egy nő, aki a felüljáró összeomlásának pillanatában az autóban ült, életét vesztette; a teherautó vezetője kritikus állapotban került kórházba – közölte a helyi mentőszolgálat a TASZSZ hírügynökséggel.

Az incidensben legalább hat ember megsérült, közülük ötöt, köztük egy 14 éves gyermeket kórházba szállítottak a szmolenszki régió mentőszolgálata szerint.