Öt tinédzser ellen emeltek vádat az ausztrál asszír püspök megkéselése miatt

1 hét ezelőtt 4

Az ausztrál rendőrség közlése szerint öt tinédzser ellen emeltek vádat terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények miatt, amiért egy késes támadásban megsebesítettek egy keresztény püspököt és több más embert egy templomban.

Az öt fiút csütörtökön állítják bíróság elé. Az új-dél-walesi rendőrség közölte, hogy a legutóbbi vádak között erőszakos szélsőséges anyagok birtoklása, összeesküvés terrorcselekményre való felkészülésre és kés nyilvános helyeken való hordása szerepelt. Korábban a rendőrség csak a 15 éves támadót vette őrizetbe.

Az Asszír Egyház, amelynek világközpontja Irakban található, egy keresztény szekta, amelynek történelmi eredete a modern Törökország, Szíria és Irán egyes részein található. Az istentiszteleteit élőben online közvetítő egyház püspöke, Mar Mari Emmanuel tavaly került be az országos hírekbe, amikor egy, az LMBT-közösséget célzó kampányról szóló riportban szerepelt. A 2023. májusi ausztrál televíziós riportban az egyház honlapján a Mar Mari Emmanuelként azonosított püspök azt mondta egy prédikációban, hogy: „Amikor egy férfi nőnek nevezi magát, akkor nem férfi és nem nő, nem ember, akkor egy az. Most, ha az vagy, nem foglak többé emberként megszólítani, mert ez nem az én választásom, hanem a te választásod.” (Reuters)