Ötven éve elvesztett barátját találta meg egy idős férfi, amikor meccsen véletlenül mellé ült

5 hónap ezelőtt 12

Ötven éve elvesztett barátját találta meg egy idős férfi, amikor meccsen véletlenül mellé ült

2023. december. 03. 21:562023. december. 03. 21:56Élet+Stílus

Két egykori iskolai barát lett a Liverpool Európa Liga-meccsének legnagyobb nyertese.

A liverpooli James McCarthy és Colin McCabe tizenévesen jó barátok lettek, miután az iskolában azért kerültek egymás mellé, mert névsorban haladva ültették le a gyerekeket. 1972-ben azonban McCabe és családja Londonba költöztek, és az akkor 16 éves fiúk elég ügyetlen módon elvesztették egymást: McCabe írt egy levelet McCarthynak, viszont az új címét elfelejtette megírni neki. McCarthy többször is próbálta megtalálni a barátját, de 1972-ben csak úgy rátalálni valakire, akiről annyit lehet tudni, hogy Londonban lakik, nem jöhetett össze.

Aztán eljött 2023 vége, és egész váratlanul újra találkoztak.

McCabe időközben visszaköltözött Liverpoolba, és ha már ott volt, meccsre is járt. A csütörtöki, Linz elleni Európa Liga-meccsre sikerült egy jegyet szereznie a lelátó középső részére, egész máshova, mint ahol egyébként ülni szokott – és ott leült az egykori osztálytársa melletti székre.

Mint a BBC-nek most elmondták, először még csak fel sem ismerték egymást, de aztán elkezdtek beszélgetni, majd amikor Twitteren akartak valamit mutatni egymásnak a szünetben, jöttek rá, hogy 51 év után sikerült újra találkozniuk. A második félidőt már arról beszélgették végig, hogy mi történt velük az elmúlt kicsit több, mint fél évszázadban.

A tanulság? Sokkal jobb dolog állva szurkolni, akkor több emberrel lehet találkozni, de ezt az angol fociban nem nagyon akarják elfogadni. Vagy Felcsút-meccsre kell járni, ott könnyen végig lehet nézni a lelátón mindenkit a kilencven perc alatt.

HVG

A Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.
Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.