Paul Schrader forgatókönyvíró szerint Scorsese rossz szerepet osztott Leonardo DiCaprióra

4 hónap ezelőtt 16

A Taxisofőr forgatókönyvírója szerint jó a film, de az Oppenheimer még jobb, talán éppen azért, mert DiCaprio nem jó szerepet kapott.

Paul Schrader a Taxisofőr és a Dühöngő bika forgatókönyvírója szerint jó film a Megfojtott virágok, de még jobb lehetett volna, ha Scorsese a rendőr szerepét osztja Leonardo DiCaprióra - írja a Variety. A francia Le Monde-nak adott interjújában Schrader kifejtette, hogy DiCaprio tökéletes FBI-ügynök lehetett volna, ha a forgatókönyvet is jegyző Scorsese őt választja a szerepre.

Adj 200 millió dollárt Martynak (Scorsese – a szerk.), és óhatatlanul jó film lesz belőle. Ennek ellenére jobban szerettem volna, ha Leonardo DiCaprio játssza a zsaru szerepét a Megfojtott virágokban, nem pedig az idióta szerepét. Három és fél órát egy idióta társaságában eltölteni hosszú idő.

Scorsese eredetileg DiCapriót szánta Tom White FBI-ügynök szerepére, két évig dolgozott a forgatókönyvön White szemszögéből, aki az 1920-as években az oszázs törzsben elkövetett gyilkosság-sorozatok kivizsgálását vette át. A filmrendező az év elején a The Irish Timesnak elmondta , hogy DiCaprio személyesen hívta fel forgatókönyv-módosítást kérve. A színész inkább Ernest Burkhartot akarta ugyanis eljátszani.

A rendező elmondta, hogy forgatókönyvíró társával Eric Roth-tal még a kezdet kezdetén megegyeztek, hogy a történetet a nyomozó szemszögéből kell elmesélni, de két évnyi munka után megjelent DiCaprio és azt kérdezte

Hol van ennek a történetnek a szíve?

A sztori súlypontja ekkor került át kívülről az oszázs törzs belső köreibe. A forgatókönyv megváltoztatása kifizetődött Scorsese számára, aki elismerést és díjakat kapott a filmért. A New York-i Filmkritikusok köre és a National Board of Review a Megfojtott virágokat választotta az év legjobb filmjének, bár Schrader inkább Christopher Nolan Oppenheimerére szavaz, mert azt az „évszázad legjobb, legfontosabb filmjének” tartja.