Pitiáner ügyön bukhatott el a győri rendőrkapitány, a sztárzsaruként elhíresült helyettesét is magával rántotta

1 hét ezelőtt 12

[sz]Karkó Ádám, fotó: Nagy Boglárka/Szeretlek Magyarország[sz]

Tavaly szeptember 1-jén tartóztatták le hivatali bűncselekmény miatt a győri rendőr ezredest, de azóta sem derült ki, vajon miért kerülhetett börtönbe – írja a Blikk. Ugyanakkor a Telex információi szerint már több tucatnyi embert hallgatott ki a rendőrség, akik közül az egyiküket le is tartóztatták még az év elején.

A hírek szerint a letartóztatott férfi az egykori megyei főkapitány-helyettes, aki évekkel ezelőtt nyugdíjba vonult, de korábban sztárzsarunak számított, hiszen több kiemelt és nagy nyilvánosságot kapott bűnügy vagy gyilkosság felderítéséről is beszámolt a sajtónak.

A győri rendőrkapitány letartóztatása óta folyamatosak a találgatások, vajon miért is csukták le. A Blikk információi szerint

több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítják. Minden bizonnyal ennek köszönhető az ügyben szereplő gyanúsítottak viszonylag nagy száma is.

De egy városi legenda szerint a kapitány bukását az okozta, amikor egy Győr-szerte ismert “nagykutya” lakásán illegális lőszereket találtak, ő pedig megpróbálta ezt az ügyet eltussolni.

A híresztelés azóta sem több szóbeszédnél, ugyanakkor valóban egy kisebb súlyú “szívesség” elkövetésével irányította magára a nyomozók figyelmét, aminek a következménye a főrendőr szeptemberi letartóztatása lett.

A Központi Nyomozó Főügyészség legfrissebb tájékoztatása szerint 18 gyanúsítottat már kihallgattak, akik közül ketten jelenleg is letartóztatásban vannak.

Az intézkedés tükrében tehát olyan elemei is lehetnek a gyanúsítást képező bűncselekményeknek, amelyek államtitkot képeznek – mondta korábban a Blikknek Baracz Vilmos ügyvéd, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet jogásza.

[kapcsolodo]zoom-meeting-kozben-lotte-agyon-a-35-eves-feleseget-a-ferfi/[kapcsolodo]