PL: az olasz fővárosban köthet ki a Liverpool védője! – sajtóhír

1 hét ezelőtt 7

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool együttesének lejáró szerződésű védője, Joel Matip iránt az AS Roma és a Lazio gárdája is érdeklődik.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Az olasz sajtó legfrissebb értesülési szerint az idény közben egyaránt edzőváltáson áteső Lazio és AS Roma gárdája is szeretne frissíteni a csapat védelmén. Erre a célra a beszámolók alapján mindkét együttesnél a fő célpontok közé tartozik a jelenleg a Liverpool kötelékében álló Joel Matip. A kameruni védő 2016 nyarán került a “Vörösökhöz”, ahol Jürgen Klopp alatt meghatározó tagja volt a keretnek. Így volt ez a 2023/24-es idény első felében is, ám a 32 éves játékosnak a Fulham elleni decemberi mérkőzésen megsérült a keresztszalagja, ami miatt a szezon második felét teljesen ki kell hagynia. Matipnak ráadásul már csak két hónap van hátra a szerződéséből, és a Liverpool nem tervez vele hosszabbítani, így szabadügynökké fog válni június végén. A hírek szerint ezt szeretné kihasználni a két olasz csapat, és a következő hetekben tárgyalásokba kezdenének a rutinos védővel. Matip ugyanakkor egy olyan együtteshez szeretne csatlakozni, amely indulni fog valamilyen nemzetközi kupasorozatban is, az pedig egyelőre kérdéses, hogy a két fővárosi alakulat hol fog végezni az 5-9. hely között a tabellán, így a védő minden bizonnyal csak az idény végén fog döntést hozni a jövőjével kapcsolatban.

Joel Matip a Liverpool színeiben 201 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 11 gólig és 6 gólpasszig jutott. Piaci értékét 8 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub

A PL: az olasz fővárosban köthet ki a Liverpool védője! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.

Bejegyzés navigáció