„Próbálja meg elképzelni, jó?”

2 hónap ezelőtt 14

A bicskei tanúk védelme biztosított, a gyerekeket nem fogják befolyásolni, magyarázta Balog Zoltán az RTL riporterének még 2016-ban, két héttel azután, hogy a rendőrség nyomozást indított az intézmény igazgatója ellen. Moskovics Judit riporter azt próbálta megtudni a minisztertől, hogy

hogyan biztosítható a vizsgálat függetlensége, ha közben az igazgató ott lakik, és mit tesznek annak érdekében, hogy a tanúkat ne befolyásolják.

Balog jogi okokkal magyarázza, hogy nem tudják eltávolítani az igazgatót az épületből, de szerinte ennek ellenére a tanúk védelme biztosított. Hogy hogyan? Válaszadás helyett Balog visszaszólt a riporternek:

„Próbálja meg elképzelni, jó?”

  • A bicskei gyermekotthon igazgatója 2016-ban Balog Zoltán javaslatára kapta meg a magyar bronz érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést, nem sokkal azelőtt, hogy az RTL Házon kívül című műsora feltárta, hogy mi történt az intézményben.
  • Balog Zoltán a héten beismerte: azt javasolta Novák Katalinnak, kegyelmezzen meg a bicskei gyermekotthonban dolgozó pedofil igazgató bűntársának. Ennek ellenére nem mondott le a református egyház zsinati elnöki posztjáról.