Pukli István: „Magyarország mérgező ország”

5 hónap ezelőtt 15

Az egykori iskolaigazgató, a Tanítanék mozgalom arca ma Dániában takarító. Azt tanácsolja minden magyar pedagógusnak, hogy hagyják ott a pályát, a szülőknek pedig azt, hogy a gyerekeik érdekében menjenek külföldre.

„Dániában élek egy Middelfart nevű településen, takarítok” – mondta a Magyar Hangnak a zuglói Teleki Blanka Gimnázium egykori igazgatója, a Tanítanék mozgalom egykori arca. Mint mondja, anyagilag mindenképpen jobb kint takarítani, mint Magyarországon iskolát igazgatni, de hozzáteszi „lelkileg persze más kérdés”. A feleségével azért döntöttek a kivándorlás mellett, mert a gyerekeiknek így tudnak megfelelő oktatást biztosítani.

Nem tudja, mi a megoldás a magyar oktatás kérdésére, reménytelennek látja a helyzetet, és azt üzeni a még pályán lévő tanároknak, hogy hagyják ott a pályát. „Csak akkor történik változás, ha mindenki feláll.”

Szerinte felelős szülő, ha megteheti, nem dönthet másként, csak úgy, hogy külföldre költözik, mert a helyzet nem fog változni, a gyerekek csak így juthatnak minőségi oktatáshoz.

Pukli István egyébként már 2019 januárjában azt mondta lapunknak, hogy a Tanítanék kifulladt, „tudjuk, minden ügy három hónapig tart”, a tüntetésekre egyre kevesebben jöttek el. Mára egyértelmű lett, bármit le lehet nyomni a pedagógustársadalom torkán".